MEDEDELINGEN VAN ABOS 29 MEI 2022

Vakantiereis

De vakantiereis naar Valkenburg is goed verlopen. Dit mag ik opmaken uit de reacties van de reisgenoten. Door corona is de reis twee keer uitgesteld. Het moest er nu van komen. Onder de bezielende leiding van Arie Derksen [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]en begeleiding van zijn adjudanten Marianne de Groot en Leen van der Donker is het een geslaagde week geworden. Gelukkig ging het slechtste weer( donder, bliksem en valwinden) aan het hotel waar zij verbleven voorbij.

Jaarvergadering

De jaarvergadering op 25 mei werd goed bezocht en konden de aanwezigen genieten van Paul Vlaar uit ’t Veld die vrolijke muziek ten gehore bracht. Het bestuur heeft twee vacatures en zoekt leden om die lege plaatsen op te vullen. En een notulist. Voelt u hier iets voor, maar u wilt meer informatie, bel mij op 216842. Doen hoor!

BroekerVeiling volgeboekt

Attentie: vertrek op 2 juni vanaf het Acaciaplein met bus. De bus vertrekt om 09.30 uur. Dus op tijd aanwezig zijn! Vertrek vanaf het Acaciaplein. Belooft een mooie dag te worden met zon en een beetje warmte. Om 15.30 uur brengt de bus ons terug naar Schagen.

Notaris komt langs op 16 juni 15.00 uur

Hoe zit het met giften en schenkingen? Wat gebeurt er met uw woning als u verhuist naar het verpleeghuis?  Verkopen of toch niet? U hebt geen kinderen en u wil een groot deel van uw geld na uw dood aan een goed doel geven? Hoe doe ik dat? Heb ik daarvoor een testament nodig en is dit aftrekbaar voor de belastingen? Gaat de ‘jubelton’ waarmee u uw kind kunt verrassen voor de aankoop van een woning nu echt verdwijnen? Waarvoor heb ik überhaupt de notaris nodig?  Notaris Niels Welkers komt op verzoek van de SBOS op 16 juni naar “Onder de Acacia’s” om informatie te geven over notariële onderwerpen . Aanmelden is verplicht. Dit kan via de mail. Het mailadres is eugeenhoekstra@ziggo.nl

 

Valincidenten

Sis, de jongere zus van Maarten van Rossem (78), is overleden door een val op de trap. Dagelijks overlijden veertien mensen na een val in huis of op straat en belanden 280 ouderen op de Spoedeisende Hulp. Per jaar overlijden negen keer meer mensen door een val dan in het geheel in het verkeer. En elke vijf minuten belandt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een val. De prognose is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47 procent tot 2050. De zorgkosten als gevolg van een valongeval schoten in 2020 al door de 1 miljard euro. Valpreventie moet serieuzer worden genomen. Een belangrijke taak voor de ouderenbonden om hierop te letten

 

Gratis zonnebrandcrème bij strand Callantsoog

Maandag 30 mei om 08.45 uur onthult wethouder Sigge van der Veek een ‘paal met zonnebrandcrème’ in het dorp Callantsoog. Bij deze paal kunnen zonaanbidders gratis zonnebrandcrème nemen en zich insmeren. Dat is goed voor de gezondheid, want de zon kan veel schade aanbrengen op en in de huid. Vooral bij intensief zonnen kan die schade groot zijn en huidkanker veroorzaken. De gratis crème is te vinden bij strandslag Dorpsplein boven aan de trap, nabij de DA drogist Herman Leguit in Callantsoog. Huidkanker is, met 52 procent, de meest voorkomende kanker in Nederland. En het aantal diagnoses loopt hard op, want inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 70.000 nieuwe gevallen. 20 procent van de Nederlanders ontwikkelt een vorm van huidkanker.

Coalitieakkoord Schagen

Op 22 mei hebben de formerende partijen in Schagen, CDA, JessLokaal, Seniorenpartij en PvdA, hun kandidaat-wethouders aan elkaar bekend gemaakt. De kandidaat-wethouders zijn Puck de Nijs-Visser (CDA), Simco Kruijer (JessLokaal), Cor Quint (Seniorenpartij) en Hans Heddes (PvdA). Ook hebben de partijen de door hen gewenste portefeuilles benoemd. De onderhandelingstekst van het coalitieakkoord zal nu worden toegezonden naar de andere politieke partijen. Zij krijgen de mogelijkheid om te reageren en hun wensen en ambities in te dienen bij de formateurs met een einddatum op 31 mei. De ambtelijke organisatie wordt gevraagd de onderhandelingstekst door te rekenen en de financiële paragraaf verder in te vullen, met een einddatum van 5 juni. De coalitiepartijen bespreken intern het concept-coalitieakkoord, waarna op 10 juni het definitieve coalitieakkoord gepresenteerd kan worden. Ik ben benieuwd wat er in staat over de ouderen. Ik ga het volgen voor u.

Activiteiten in juni

Donderdag 2 juni: uitje naar BroekerVeiling (opstappen in de bus aan het Acaciaplein. Vertrek 09.30 uur)

VRIJDAG 3 juni: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 10 juni: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur.

WOENSDAG 15 juni: Film ‘Ladykillers’. Aanvang: 13.30 uur. Zaal open 13.00 uur

 

Amusante film ‘Lady Killers’ op 15 juni

Op woensdag 15 juni, aanvang 13.30 uur, wordt de film ‘Ladykillers’ vertoond. The Ladykillers is een Britse filmkomedie met acteurs als Alec Guinness en Cecil Parker. Ter voorbereiding van een bankroof huurt een boevenbende kamers bij de oude mevrouw Wilberforce, die denkt dat ze muzikanten zijn. Wanneer de boeven besluiten het oude vrouwtje te vermoorden, overkomt hun plots het ene probleem na het andere. Zaal open 13.00 uur. Entree een euro. Koffie en thee

Hoe stop ik dat extreme zweten?

Ik heb last van transpiratie, vooral in mijn gezicht. Er zijn momenten dat het eraf druipt en ik mijn haren niet droog krijg. Is daar iets aan te doen? Voor overmatig zweten bestaan geen geneesmiddelen. Wel hebben sommige middelen als bijwerking dat ze zweten verminderen. Daar kun je gebruik van maken. Maar ze hebben wel veel bijwerkingen, zoals een droge mond, droge ogen, wazig zien, te warm worden, buikklachten en problemen met plassen. Dit geldt voor oxybutynine (tegen een overactieve blaas) en glyco­pyrronium (tegen speekselvloed). Een alternatief is de propranolol (blokkeert stresshormonen). Maar ook dat heeft bijwerkingen, zoals een trage hartslag en koude handen. Het lijken mij nogal belastende middelen om continu te gebruiken. Overmatig zweten aan de handen en oksels wordt ook wel behandeld met zalven en lotions met aluminium­verbindingen, botox, en het uitschakelen van de zweetklieren. (Bron: Joris Bartstra, journalist met artsendiploma).

Ook een vergeten pensioen?

Wie denkt nog recht te hebben op een vergeten pensioen kan dat zelf achterhalen. Ten eerste via mijnpensioenoverzicht.nl, waar je in principe alle opgebouwde pensioenrechten kunt inzien. Maar als er in het verleden iets mis is gegaan met de koppeling van het BurgerServiceNummer (BSN, voorheen het Sofi-nummer), staan die tegoeden er niet bij. In dat geval kan je het beste contact opnemen met het fonds of de fondsen zelf. Dat kan via mail, brief of telefoon. Als het fonds niet meer bestaat, heeft een ander fonds de tegoeden overgenomen en kan je daar terecht en fondsen kunnen helpen bij die zoektocht.

 

Wie een nieuw lid aanbrengt krijgt 10 euro

Brengt u een nieuw lid aan dat ontvangt u een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt minder contributie voor dit jaar.

Vergelijkbare berichten