NIEUWS VAN ABOS 7 NOVEMBER 2021

Weer het virus

Terug van weggeweest. Of niet, het virus was en is nog steeds onder ons. Het aantal besmettingen loopt weer op en de regering heeft maatregelen genomen. Waarschijnlijk komen er op 12 november strengere maatregelen. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]Verontrustend is het gegeven dat steeds meer gevaccineerde ouderen in het ziekenhuis belanden. Dit betekent waarschijnlijk dat de inentingen bij sommigen een korte werkingsduur hebben. De derde prik is in aantocht, maar dit gaat nog wel even duren. We moeten voorzichtig zijn. De Spoedeisende hulp zit aan zijn grens en ziekenhuizenbedden raken vol. Wat betekent dit allemaal voor onze activiteiten? Kunnen de klassieke- en filmmiddag nog wel doorgaan? In de volgende mail leest u er meer over.

 

ACTIVITEITEN IN NOVEMBER

VRIJDAG 5 november: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 12  november: Klaverjassen.  Aanvang 13.30 uur. Onder voorbehoud

ZONDAG 14 november: Inloopmiddag. Aanvang 14.00 uur.  Onder voorbehoud

MAANDAG 15 november: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur. Onder voorbehoud

WOENSDAG 17 november: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur. Onder voorbehoud.

VRIJDAG 19 november: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 26 november: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur. Onder voorbehoud

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje.

 

Coronamaatregelen bij SAMEN

Vanwege het snel oplopend aantal besmettingen draagt iedereen vanaf donderdag 4 november weer een mondkapje.Dat melden Tanja Ineke en Caroline Beentjes namens de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen in een memo naar alle cliënten en mantelzorgers van Samen. Daarnaast drukt de organisatie bezoekers op het hart om vooral afstand te houden van de bewoners. Ook de medewerkers houden zoveel mogelijk 1.5 meter afstand. Er worden als reminder in alle locaties posters opgehangen over de 1.5 meter (Bron: Noordkop Centraal).

 

Boosterprik

GGD Hollands Noorden start 6 december met het prikken van boostervaccinaties. Dat is een extra vaccinatie voor 60-plussers. De boostervaccinatie gebeurt op advies van de Gezondheidsraad. Het kabinet heeft dit advies overgenomen om daarmee de meest kwetsbaren uit de samenleving nog beter te beschermen tegen corona. Ook bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers krijgen de boosterprik aangeboden. Het RIVM verstuurt eind november de eerste uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+.Lees de update van de GGD bij deze mail.

 

Westfriese Avond SAMEN gaat niet door

Het management van Woonzorggroep Samen heeft een streep gezet door de West-Friese Avond in Magnushof die gepland stond op vrijdag 26 november. “We vinden het heel vervelend dit te moeten melden. Iedereen had er veel zin in en er waren al tientallen aanmeldingen”, vertelt Co Wiskerke namens Samen Vrienden. Mensen die al gereserveerd hadden voor de avond krijgen hun geld terug. De ‘november snert maand actie’ gaat wel gewoon door. Bestellen kan via ww.samenvrienden.nl. (Bron: Noordkop Centraal)

 

Weer drie leden erbij  

De wervingsactie loopt als een trein. Er hebben zich weer drie leden aangemeld. Ik heet hen hartelijk welkom. Kent u mensen in uw kring die misschien lid willen worden van ABOS? Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt het eerste jaar minder contributie.

 

“Kom eens langs op zondag”

Op elke tweede zondag van de maand is ons gebouw “Onder de Acacia’s”  open voor een gezellige middag met elkaar. Niets is verplicht. We maken er een ongedwongen middag van. Gewoon een praatje maken met iemand onder het genot van koffie of thee. Er kan ook aan spelletjes worden meegedaan. Niets moet. De entree is gratis. De middag is op zondag 14 november en begint om 14.00 uur en eindigt  om 16.00 uur. Dit is onder voorbehoud.

 

Nieuwsbrief Koepel Gepensioneerden

Weer een uitgebreide nieuwsbrief met uiteraard veel aandacht voor het pensioenakkoord en de indexatie van uitkeringen. Dit laatste zou ervan komen als de dekkingsraad minstens 105% is. De beleidsdekkingsgraden van ambtenarenfonds ABP, zorgfonds PFZW en de metaalfondsen PME en PMT zitten nog niet aan die genoemde 105%. En dat betekent dat de koopkracht van miljoenen gepensioneerden verder verslechtert, zeker tegen de achtergrond van de inmiddels fors oplopende inflatie. Verder is er aandacht voor de acceptgirokaart die gaat verdwijnen. De overschrijvingsformulieren vallen hier niet onder. Intussen heeft de Pensioenfonds Metaal en Techniek een unieke dagvaarding ontvangen van vijf pensioendeelnemers die hun gemiste pensioenverhoging terugeisen op basis van het Europees Pensioenrecht. Heel interessant wat de rechter hiervan vindt. Wordt vervolgd.

 

Wie wil onze Leen van den Donker assisteren?

Het bestuur van de samenwerkende ouderenbonden Schagen (SBOS) zoekt een assistent-beheerder voor zijn activiteitencentrum “Onder de Acacia’s” aan het Acaciaplein. De assistent-beheerder werkt samen met de beheerder Leen van den Donker. Onder beheer wordt verstaan het klein onderhoud van het gebouw, lichte keukenwerkzaamheden,  letten op orde en netheid in het gebouw en het signaleren van storingen en gebreken. De assistent-beheerder ontvangt voor zijn werkzaamheden een vergoeding. Hij of zij doet deze werkzaamheden samen met Leen. Voor vragen en aanmelding, bel gerust Leen van den Donker, bereikbaar onder 0224-785060.

 

Vogels en vrieskou

Vrieskou, lange nachten en voedselschaarste: de vogels krijgen het ’s winters behoorlijk voor hun kiezen. Hoe kun je de vogels in je tuin een handje helpen? Richt een rommelhoekje in op een plek in de tuin waar je weinig mee doet en waar planten vrij groeien. Gooi takken en bladeren in plaats van in de gft-bak hier op een hoopje neer met eventueel ook wat stenen. In dit soort rommelhoekjes verzamelen zich insecten die de vogels ’s winters kunnen eten en in de planten vinden vogels dekking tegen de kou. In de winter kunnen vogels wel een vet hapje gebruiken. Ze verbruiken in de koude maanden veel energie en vet houdt ze warm. Je kunt vetbollen, liefst zonder netje, kopen of deze heel makkelijk zelf maken. Smelt hiervoor wat ongezouten blokken frituurvet in een pan en doe er vogelvoer bij. Elke vogelsoort heeft zo zijn eetgewoontes. Wie veel varieert met voer, trekt dus ook meer soorten aan. Spechten, gaaien, boomkruipers en alle mezensoorten houden bijvoorbeeld van vetbollen en pinda’s. Andere vogels, zoals winterkoninkjes en roodborstjes, zijn gek op ongekookte havermout, bessen en meelwormen (te koop in de winkel) Bron: Online Plus.

 

Meedoen en andere ontmoeten, daar staat Doet & Ontmoet voor!

Bij Doet&Ontmoet kunt u binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een activiteit of om een vraag te stellen. De bijeenkomsten worden door de bezoekers zelf ingevuld en iedereen kiest zelf wat te doen en met wie, afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden. Doet&Ontmoet is vrij toegankelijk en voor iedereen en wordt georganiseerd door WPW Schagen. Dag en tijd: elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: De Groene Schakel, Iepenlaan 56, 1741 TG,  Schagen.

 

 

Vergelijkbare berichten