NIEUWS VAN ABOS 12 DECEMBER 2021

Thuiszorg

Niet alleen de ziekenhuizen zijn overvol geraakt door corona-patiënten, ook de thuiszorg zit met hetzelfde probleem en kan het bijna niet bolwerken. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]Er is niet genoeg thuiszorg en ondersteuning beschikbaar. ANBO, Alzheimer Nederland, KBO-PCOB en MantelzorgNL stellen voor om regionale coördinatiepunten op te zetten, waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. De Tweede Kamer zou afgelopen week over thuis- en langdurige zorg debatteren, maar dat is afgelast. Er wordt dus geen prioriteit gegeven aan thuiswonende mensen die zorg nodig hebben. Dat leidt tot schrijnende gevallen. Zoals de thuiswonende dementerende oudere, die incontinent is maar niet wordt verschoond, terwijl dat eigenlijk vier keer per dag moet gebeuren. De zorg komt op de mantelzorger terecht, die het niet langer volhoudt. Zulke crisissituaties moeten we oplossen. Het is te hopen dat het kabinet het voorstel oppikt.

 

ACTIVITEITEN IN DECEMBER

WOENSDAG 15 december: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur. (zaal open 13.00 uur).

VRIJDAG 17 december: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 17 december: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 20 december: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

WOENSDAG 22 december: Kerstviering PCOP

VRIJDAG 24 december: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur.

 

QR-code is verplicht

Het bestuur van SBOS heeft besloten dat bezoekers aan “‘Onder de Acacia’s” gevraagd zal worden naar het coronatoegangsbewijs. U kunt dit bewijs laten zien op uw smartphone of op het papier dat u over de post heeft gekregen. Voor de controle schaft het bestuur een QR-scanner aan. Door deze maatregel hoeft de anderhalve meter binnen niet gehandhaafd te worden.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje. Hij heeft al verschillende mensen geholpen. Aarzel dus niet. Windows 11 komt eraan – hulp nodig bij het installeren?  

 

“Kom eens langs vanmiddag!

Het kan en mag weer. Deze zondag is de start. Op elke tweede zondag van de maand is ons gebouw “Onder de Acacia’s”  open voor een gezellige middag met elkaar. Niets is verplicht. We maken er een ongedwongen middag van. Gewoon een praatje maken met iemand onder het genot van koffie of thee. Er kan ook aan spelletjes worden meegedaan. Niets moet. De entree is gratis. De middag begint om 14.00 uur en eindigt  om 16.00 uur. Neem wel uw coronatoegangsbewijs mee!

Filmmiddag

Op woensdag 15 december, aanvang 13.30 uur, is de film te zien met de titel ‘Seven Years in Tibet’ met in de hoofdrol Brad Pitt en Danny Denzongpa. Het is een verfilming van de gelijknamige biografie van Heinrich Harrer, die in zijn boek vertelt over zijn belevenissen als bergbeklimmer in Tibet en zijn ontmoetingen met de nog jonge Dalai Lama Tenzin Gyatso. De Tweede Wereldoorlog gooit roet in het eten.  De entree is gratis en de consumptie is één euro per consumptie. De zaal is vanaf 13.00 uur open.  Gasten zijn welkom. Neem uw buren mee of een goede vriend of vriendin.

Klassieke Muziekluistermiddag

Klassieke muziek luistermiddag op maandag 20 december. Beste mensen, op deze middag zijn de meesten van ons weer terug  van weggeweest .
De een van dichtbij , de andere van ver weg en naar wij hopen en wensen: “ Allen in een goede gezondheid ” op de thuisbasis én “Onder de Acacia’s“. Dank zei uw  enthousiasme en dat van Bernadette en Leen kon er ook in de maanden september en oktober met de ‘Baton’ gezwaaid worden. Dankjewel allen !
Wat gaan we deze middag doen? Kort en bondig: uw voorkeur uit onze uitgebreide voorraad van 13.45 uur tot 16.00 uur ten gehore brengen! De vorm hoe dat te doen, ligt nog op de tekentafel, maar zoals u weet: Allen van harte welkom .
Wilt u zeker weten of het door onvoorziene Corona-maatregelen wel of niet doorgaat?
Belt u mij rustig op ! 0224-227412
Gegroet: Ad Hasselton

Update GGD

Een boosterprik voor corona kan uitsluitend op afspraak worden gegeven. GGD Hollands Noorden werkt hiervoor niet met vrije inloop (zonder afspraak). Een boosterprik wordt gegeven als het geboortejaar aan de beurt is. Een uitnodiging hiervoor rolt op dat moment in de brievenbus. Ook in de media wordt aangekondigd wanneer een bepaald geboortejaar aan de beurt is. Lees ook dat het aantal besmettingen in onze regio nog steeds toeneemt. Ouderen die geen vervoer hebben en ook geen vervoer van familie of vrienden kunnen regelen, kunnen net zoals tijdens de eerste twee vaccinaties toch vervoer krijgen. Gemeente Schagen regelt voor hen in deze noodgevallen vervoer met Graag Gedaan van Wonen Plus Welzijn of Taxi Noordwest. Let wel, dit is alleen voor inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen, die door de GGD uitgenodigd zijn voor een inenting.

 

Nieuwsbrief Koepel Gepensioneerden

Minder mooi is het gerucht dat er plannen zijn om de eigen woning zwaarder te gaan belasten. Het Economisch Instituut in de Bouwnijverheid (EIB) becijferde afgelopen week dat dat senioren met een eigen huis gemiddeld maar liefst twee- à drieduizend euro per jaar kan gaan kosten, met uitschieters tot bijna tien mille. Elk jaar opnieuw.  Lees de bijlage.

 

Nepmail van RIVM in omloop

Er is momenteel een nep e-mailbericht in omloop waarin mensen wordt gevraagd een sneltest afspraak in te plannen. Dit is géén officieel bericht van het RIVM. Klik niet op de link in deze e-mail. In de e-mail staat dat een aantal mensen in de buurt besmet is geraakt met het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen, wordt de geadresseerde gevraagd kosteloos een afspraak voor een sneltest te maken door op een link in de e-mail te klikken. Daarna wordt gevraagd om de bankgegevens in te voeren. Het RIVM roep mensen die dit bericht hebben ontvangen dringend op om niet op de links in het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen. Mensen die het bericht hebben ontvangen, kunnen melding maken van fraude via de Fraudehelpdesk.

doen of niet doen?

Nieuwe leden

De wervingsactie stopt niet. Er hebben zich in afgelopen week drie mensen aangemeld. Kent u mensen in uw kring die misschien lid willen worden van ABOS? Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt het eerste jaar minder contributie.

 

Overstappen naar een andere bank

Wie besluit over te stappen, krijgt een ander rekeningnummer bij de nieuwe bank. Dat leidt tot veel praktische problemen. Want hoeveel bedrijven, instanties, goede doelen en andere organisaties moet je wel niet op de hoogte brengen? Maak gebruik van de     overstapservice. De Overstapservice zorgt 13 maanden lang voor vier zaken: Alle bijschrijvingen die nog op de oude rekening binnenkomen, worden automatisch doorgestort naar de betaalrekening bij de nieuwe bank. Automatische incasso’s gaan nu van de nieuwe betaalrekening af. De hypotheeklasten, zoals rente, aflossing en verzekeringspremie, gaan voortaan automatisch van de nieuwe rekening af. Na 12 maanden herinnert de nieuwe bank je eraan dat over een maand de Overstapservice eindigt. Die 13 maanden zijn gekozen omdat dan elke bij- en afschrijving minstens één keer is langsgekomen. Je hebt dus een jaar de tijd iedereen te informeren over je overstap.

Vergelijkbare berichten