NIEUWS VAN ABOS 9 JANUARI 2022

Lockdown

Het lijkt erop dat de lockdown nog even doorgaat. Dit betekent dat ons activiteitencentrum “Onder de Acacia’s”  gesloten blijft en geplande activiteiten niet doorgaan. Ik houd u op de hoogte.[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]

 

Contributie

De contributie is voor dit jaar niet verhoogd. De bedragen blijven hetzelfde:  25 euro per jaar en voor de partner 15,00 euro per jaar. Binnenkort (nog even geduld) ontvangt u de factuur. Dan kunt u het bedrag overmaken. Graag niet eerder. Voor de contributie kunt u rekenen op de zondagsmail, leuke uitjes, film- en klassieke muziekmiddagen en talloze andere activiteiten in “Onder de Acacia’s” natuurlijk onder voorbehoud van de coronabeperkingen.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje. Hij heeft al verschillende mensen geholpen. Aarzel dus niet. Windows 11 komt eraan – hulp nodig bij het installeren?

Ouderenorganisaties protesteren

Het kabinet heeft geen oog voor de inkomenspositie van ouderen, zeggen de vier ouderenbonden. Het kabinet wil het minimumloon verhogen, maar wil de verhoging niet terugzien in de AOW-uitkering. Een onbeschoft en ondoordacht plan, vindt ook Tuur Elzinga, voorzitter van vakbond FNV. In het nieuwe regeerakkoord staat weliswaar dat gepensioneerden worden gecompenseerd via een hogere ouderenkorting, waardoor ze minder inkomstenbelasting hoeven te betalen, maar mensen met een AOW of een klein aanvullend pensioen hebben hier niets aan. Lees de bijlage.

 

Weer een nieuw variant

Houdt het dan nooit op ! In Frankrijk is een nieuwe variant ontdekt van het coronavirus. De Franse gezondheidsdienst heeft de mutatie voorlopig de naam B.1.640.2 gegeven, er is nog geen Griekse letter voor. De eerste persoon die is ontdekt met deze mutatie, was net teruggekeerd van een reis naar Kameroen. Daarom denken Franse wetenschappers dat dit virus daar is ontstaan. In totaal zijn twaalf Fransen besmet. Waarschijnlijk zijn ze allemaal met de man in contact gekomen. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft kennis genomen van de nieuwe variant en zegt de situatie in de gaten te houden. Er is nog geen reden tot zorg, ook al omdat op basis van de twaalf gevallen moeilijk te zeggen is hoe dit virus zich ontwikkelt. De Fransen proberen te ontdekken of er meer gevallen zijn.

 

Gratis silicagelzakjes houden je spullen in huis langer mooi

Je vindt ze vaak in een schoenendoos of de zak van een nieuwe jas: kleine zakjes met doorzichtige korrels. Deze zogenaamde silicagelkorrels absorberen water en zorgen ervoor dat producten onderweg niet beschadigen door vocht. Normaal gooi je ze meteen weg, maar waarom eigenlijk? Ze komen thuis ook van pas! Heb je een doos met oude foto’s in huis? Stop er een zakje silicagel in zodat foto’s minder snel verkleuren en dus langer mooi blijven. Gereedschap gaat roesten door vocht. Leg er dus zakjes silicagel bij, zo blijft het langer mooi! Om handdoeken zo fris en droog mogelijk te bewaren in de badkamer, stop je een paar silicagelzakjes in de stapel. Zo blijven de handdoeken veel langer fris! Verse bloemen laten drogen? Stop ze in een doos samen met wat silicagelzakjes. Zo drogen de bloemen heel mooi en efficiënt op. Als je een eigen voorraad zaden hebt om te zaaien in de tuin, is het belangrijk om ze droog te bewaren en zo schimmelvorming tegen te gaan. Met een paar silicagelzakjes bewaar je jouw zaden veilig en droog tot het juiste seizoen (Bron: RTL Nieuws).

 

[pdf-embedder url=”http://ouderenschagen.nl/wp-content/uploads/2022/01/ABOS-Ouderenorganisaties-zien-blinde-vlek-bij-kabinet.pdf” title=”ABOS Ouderenorganisaties zien blinde vlek bij kabinet”]

Vergelijkbare berichten