NIEUWS VAN ABOS 23 MEI 2022

Denkt u aan onze Jaarvergadering aanstaande woensdag!

Heeft u de datum al genoteerd?  We zien elkaar op woensdagmiddag 25 mei in “Onder de Acacia’s”. Aanvang: 14.00 uur. De vergadering wordt opgeluisterd door twee optredens van volkszanger Paul Vlaar uit ’t Veld op. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]Vlaar behoort al vele jaren tot de meest gevraagde muzikale entertainers van Noord Holland.

Heeft u moeite met lopen? Bel de 60 plus bus? Reserveren is nodig. Iedere werkdag van 14:00 tot 15:30 uur kunt u de rit aanvragen op deze dag voor heen en terug (16.30 uur) via telefoonnummer 0224-272888. De rit kost u slechts één euro.

 

BroekerVeiling twee plaatsen vrij gekomen

Er zijn twee plaatsen te vergeven doordat twee personen hebben afgezegd. MELDT U ZICH AAN BIJ LEO WILMS TELEFOON 06-53413898. NIET BELLEN OP MAANDAG EN WOENSDAG TUSSEN 8.45 en 17.00 UUR. MAILEN KAN OOK EN OP ELK UUR: wilmskoops@quicknet.nl   GEEF DAARBIJ AAN OF U DIEETWENSEN HEBT EN ZO JA WELKE!!

Attentie: vertrek op 2 juni vanaf het Acaciaplein met bus. De bus vertrekt exact om 09.30 uur. Dus op tijd aanwezig zijn!

 

Activiteiten in mei  

VRIJDAG 27 mei : Klaverjassen.  Aanvang 13.30 uur.

VRIJDAG 3 juni: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 10 juni: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur.

 

Notaris komt langs op 16 juni

Notaris Niels Welkers komt op verzoek van de SBOS op 16 juni naar “Onder de Acacia’s” om informatie te geven over notariële onderwerpen. Hoe zit het met giften en schenkingen? Wat gebeurt er met uw woning als u verhuist naar het verpleeghuis?  Verkopen of toch niet? Gaat de ‘jubelton’ waarmee u uw kind kunt verrassen voor de aankoop van een woning nu echtverdwijnen? Waarvoor heb ik überhaupt de notaris nodig?  Aanmelden is verplicht. In het Maandbericht van juni komt meer informatie.

Droogte is soms niet erg

De lentes en zomers worden in Nederland steeds droger. Toch zetten we nog altijd massaal de dorstige hortensia in onze tuin. Betekent het veranderende klimaat dat we anders moeten gaan tuinieren? Volgens André Stolzenbach van tuincentrum GroenRijk in Den Bosch hoeven consumenten zich nergens zorgen over te maken. Als ze tenminste maar zorgen voor een flinke laag kwalitatieve tuingrond en compost, waar de planten een plekje krijgen. Compost heeft de eigenschap om goed water vast te kunnen houden.

       Welke planten kun je als je niet wilt sproeien het beste vermijden? En welke planten zijn juist perfect in droge grond? De boerenhortensia is de populairste tuinplant van Nederland. Maar hij drinkt enorm veel water. Bij uitblijvende regen zult u veel moeten gieten. Ook de roos is een plant met een overvloed aan bloemen, die helaas bij droogte veel last zal krijgen van ziektes en luizen. Dat geldt niet alleen voor klimrozen maar ook voor de pioenroos.

       Gelukkig zijn er ook veel planten die geen enkel probleem hebben met droogte. Denk aan lavendel, druiven, margrieten, grassoorten en vetplanten. Die laatste soort slaat water op in de plant. Maar op een gegeven moment zie je die bladeren ook van dik naar dun worden. Dan moeten ze water hebben.”

Overgewicht bij je partner

Overgewicht is een gevoelig onderwerp. Moet je daar wel over beginnen? “In een emotioneel volwassen relatie kun je het over alles hebben, dus ook over de overtollige kilo’s van je partner. Maar het is belangrijk dat je het op de juiste manier doet: met respect en op basis van gelijkwaardigheid.” Hoe breng ik mijn boodschap wél respectvol?

“Door in de ik-vorm en vanuit je eigen gevoel te praten. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik heb het idee dat je bent aangekomen en ik maak me zorgen om je gezondheid.’ Het is belangrijk dat je partner zich veilig voelt; maak bijvoorbeeld duidelijk dat die extra kilo’s niet het einde van de relatie betekenen. Als je partner aangeeft iets te willen veranderen, kun je meedenken over de aanpak. Dring niets op maar vraag bijvoorbeeld: ‘Waar dacht je zelf aan?’ Of: ‘Is het goed als ik eens met jou meekijk wat je zoal eet.

AOW gaat omhoog, ouderenkorting omlaag

Sigaar uit eigen doos noem ik de aankondiging van het kabinet om de AOW te verhogen analoog aan de stijging van het minimumloon om tegelijkertijd de ouderenkorting niet te verhogen zoals eerder was beloofd. Dit laatste is natuurlijk niet eerlijk. Daarnaast is nog steeds veel onenigheid over de nieuwe pensioenwet. De Koepel Gepensioneerden houdt zijn bezwaren. Lees de Nieuwsbrief bij deze mail.

 

Nieuwe leden   

U weet het: voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt minder contributie voor dit jaar.

Vergelijkbare berichten