NIEUWS VAN ABOS 13 JUNI 2022

Woensdag 15 juni film ‘Lady Killers’ – Komt u ook? 

The Ladykillers is een amusante Britse filmkomedie met acteurs als Alec Guinness en Cecil Parker. Ter voorbereiding van een bankroof huurt een boevenbende kamers bij de oude mevrouw Wilberforce, die denkt dat ze muzikanten zijn. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]Wanneer de boeven besluiten het oude vrouwtje te vermoorden, overkomt hun plots het ene probleem na het andere. Zaal open 13.00 uur. Aanvang: 13.30 uur. Entree een euro. Koffie en thee gratis.

Notaris komt uitleg geven over actuele zaken op donderdag 16 juni  – Aanvang 15.00 uur

De notaris heb je vaak nodig. Bijvoorbeeld als je een huis wil kopen, maar ook als je in het verpleeghuis wordt opgenomen. Of voor de erfenis. Kan ik al wat geld schenken aan mijn (klein)kinderen? U hebt geen kinderen en u wil een groot deel van uw geld na uw dood aan een goed doel geven? Hoe doe ik dat? Heb ik daarvoor een testament nodig en is dit aftrekbaar voor de belastingen? Gaat de ‘jubelton’ waarmee u uw kind kunt verrassen voor de aankoop van een woning nu echt verdwijnen? Waarvoor heb ik überhaupt de notaris nodig?  Notaris Niels Welkers komt op verzoek van de SBOS op 16 juni naar “Onder de Acacia’s” om informatie te geven over notariële onderwerpen . Aanmelden is verplicht. Dit kan via de mail. Het mailadres is eugeenhoekstra@ziggo.nl

 

Activiteiten in juni

WOENSDAG 15 juni: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

VRIJDAG 17 juni: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 20 juni: Klassieke muziekluistermiddag: Aanvang 13.45 uur

VRIJDAG 24 juni : Klaverjassen.  Aanvang 13.30 uur.

VRIJDAG 1 juli: Laatste Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).  De bingo begint weer op 2 september.

Rookmelders in huis vanaf 1 juli verplicht

Vanaf 1 juli zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Ook huurders kunnen deels verantwoordelijk zijn voor de rookmelders.

Klassieke muziekmiddag op maandag 20 juni
Speciaal voor de thuisblijvers en gezelligheidszoekers onder ons wordt de deur van “ Onder de Acacia’s ” om 13.30 uur wijd open gezet ! Komt u vroeg, dan kunt u nog een mooie CD gratis uitzoeken en als cadeautje mee naar huis nemen ! Die eerst komt, eerst maalt! Voor het programma: Brengt u een of meerdere Cd’s van uw eigen verzameling ,die u thuis heeft , mee , voorzien van uw naam en welke track u wilt laten horen . Die gaan allemaal met de andere Cd’s de sprokkelmand in en worden, om toerbeurt, door een van de aanwezige liefhebbers met de ogen dicht, gekozen. Dat allemaal, inclusief koffie/thee, van 13.45 tot 16.00 uur. Welkom allemaal. Tot dan ! Ad Hasselton, 227412.

Voertuig Cyclomedia maakt straatfoto’s in Schagen

Vanaf half juni tot half augustus rijdt een voertuig van Cyclomedia Technology B.V. door gemeente Schagen. De speciaal uitgeruste auto’s maken 360 graden panoramafoto’s van de openbare weg en straatfoto’s. De foto’s kunnen persoonsgegevens bevatten, zoals herkenbare gezichten. Voordat Cyclomedia de opnamen beschikbaar stelt worden herkenbare personen en kentekens van auto’s onherkenbaar gemaakt. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is hier van toepassing. De foto’s worden onder strenge voorwaarden vrijgegeven aan publieke en private organisaties. Cyclomedia heeft een functionaris die toezicht houdt op de naleving van AVG.

Teken ‘Pas de pensioenwet aan’

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarom: teken de petitie www. pas de pensioenwet aan!  Klik op www.pasdepensioenwetaan.nl

Mager pensioen, kan ik er iets aan doen via mijn hypotheek?

De rubriek Geldvraag besteedt aandacht aan het pensioen. Met een eigen huis met flink veel overwaarde kun je het inkomen aanvullen door een extra hypotheek te nemen. Aanlokkelijk perspectief. Doen dus? Lees de bijlage.

 

Hoe kom je van naaktslakken af?

Nederlandse tuinen lijden in de lente en zomer onder een ware naaktslakkeninvasie. Wat doe je ertegen? Een paar naaktslakken horen in je tuin. Maar hoe natter het weer, hoe vaker ze tevoorschijn komen. En dat is dit jaar erg vaak. Sierplanten zoals lupines, hosta’s of ridderspoor worden in een nacht gereduceerd tot zielige stompjes. Ook moestuinbezitters kunnen erover meepraten. Aardbeien, courgettes, pompoenen en sla zijn meer gat dan blad: slakken hebben duizenden tandjes. Naaktslakken zijn ook uitstekende klimmers. Je vindt ze zelfs bovenin een zonnebloem van twee meter. Naaktslakken worden alleen gegeten door sommige nachtdieren: spitsmuizen, padden, kikkers en egels. Lok een egel naar je tuin en je bent in één klap van het naaktslakkenprobleem af. Er zijn alternatieven, zoals de bierval. Graaf een jampotje met bier in en de slakken kukelen erin en verdrinken. Dat werkt prima.

Houd vitamine D in het basispakket

Vitamine D hoort in het basispakket thuis. Die boodschap krijgt politiek Den Haag van ons mee in een gezamenlijke brief met apothekersorganisatie KNMP, KBO-Brabant, KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland, Osteoporose Vereniging, Reuma Nederland en de Seniorencoalitie (ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM). Zij maken zich grote zorgen over de medische, maatschappelijke en financiële gevolgen van uitstroom van vitamine D uit het verzekerde pakket.

Coalitieakkoord is openbaar met aandacht voor ouderen

Het coalitieakkoord is openbaar gemaakt van de coalitie in Schagen (CDA, JessLokaal, Seniorenpartij Schagen en PvdA). Wordt er iets gezegd over de ouderen. Ja.

  • In 2023 wordt gedebatteerd over het ouderenbeleid om te komen tot een integraal ouderenbeleid ‘om daarmee de vergrijzing als een kans binnen de samenleving aan te pakken.’ Zo staat het er.
  • Het College benoemt een coördinerende wethouder voor het project Integraal ouderenbeleid.

De gemeenteraad bespreekt het akkoord op 14 juni.

Vergelijkbare berichten