NIEUWS VAN ABOS 19 JUNI 2022

Petitie

De petitie voor een beter pensioen wordt tot nu toe mager ondertekend. Er zijn slechts een kleine 42 duizend handtekeningen opgehaald. Hoeveel ouderen telt Nederland niet? Dit is in en in triest. Hoe komt dit? [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]Het nieuwe pensioenakkoord is niet de verbetering waarop is gewacht.  Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt, stelt de Koepel Gepensioneerden. En die kan het weten!  Daarom: pas de pensioenwet aan!

Onze pensioenen zijn als twintig jaar niet geïndexeerd. Dit is natuurlijk een schande en het is de vraag of het er ooit van komt: de rente stijgt (en dat is gunstig) maar de koersen kelderen naar beneden (dat is ongunstig). Een recessie ligt op de loer. Er is dus alle reden om de petitie te ondertekenen. Misschien komt het doordat het een digitale petitie is en veel ouderen niet zijn aangesloten op het internet. Ik roep u op (als u kan) onderteken de petitie nu het nog kan. Klik op www.pasdepensioenwetaan.nl

 

Activiteiten in juni

MAANDAG 20 juni: Klassieke muziekluistermiddag: Aanvang 13.45 uur

VRIJDAG 24 juni : Klaverjassen.  Aanvang 13.30 uur.

VRIJDAG 1 juli: Laatste Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).  De bingo begint weer op 2 september.

 

Hoeveel AOW krijg ik vanaf 1 juli 2022?

In de meeste gevallen gaat de AOW omhoog: netto krijgen we er bijna 13 tot ruim 19 euro per maand bij.

Netto AOW bedragen:                                       Voor 1 juli       Na 1 juli

Getrouwd of samenwonend                               €    812,71       € 822,62

Alleenstaand                                                       € 1.187,43       € 1.201,42

Getrouwd of samenwonend volledig                  € 1.525,01      € 1.541,33

Bron: SVB

 

Aarzel niet en teken de petitie ‘Pas de pensioenwet aan’ vandaag nog!

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarom: teken de petitie www. pas de pensioenwet aan!  Klik op www.pasdepensioenwetaan.nl

 

Geen onbeperkte coulance voor bedrogen bankklant

Een bank die uit coulance het slachtoffer van internetoplichting compenseert, is niet verplicht dit nogmaals te doen, als die persoon later op dezelfde manier weer wordt opgelicht. Dat blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. In 2020 werd de vrouw gebeld door een internetoplichter die zich voordeed als medewerker van de bank. De oplichter haalde de vrouw over drie keer geld over te maken naar een onbekende rekening. De bank kon de laatste overboeking van 3000 euro tegenhouden en uit coulance vergoedde de bank de schade van 3565 euro. Anderhalf jaar later werd de vrouw opnieuw slachtoffer van internetoplichting. Dit keer heeft het slachtoffer 28 keer geld overgeboekt voor een totaalbedrag van 47.812 euro. Een consument kan geen rechten ontlenen aan een eerdere coulancevergoeding.

 

Houd vitamine D in het basispakket

Vitamine D hoort in het basispakket thuis. Die boodschap krijgt politiek Den Haag van ons mee in een gezamenlijke brief met apothekersorganisatie KNMP, KBO-Brabant, KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland, Osteoporose Vereniging, Reuma Nederland en de Seniorencoalitie (ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM). Zij maken zich grote zorgen over de medische, maatschappelijke en financiële gevolgen van uitstroom van vitamine D uit het verzekerde pakket.

 

Coalitieakkoord is openbaar met aandacht voor ouderen

De gemeenteraad van Schagen heeft vorige week vier wethouders geïnstalleerd. Het zijn Puck de Nijs (ze doet sociale zaken en werkgelegenheid, armoedebeleid en sport), Simco Kruijer (ruimtelijke ordening, wonen en economie), Cor Quint (Wmo, ouderenbeleid en financiën) en Hans Heddes (verkeer, fietsbeleid en straten en wegen). Het bestuur van SBOS wil snel spreken met de wethouders.

Ouderen met een laag inkomen (maximaal € 1455,67 per maand voor alleenstaanden en maximaal € 1971,05 voor samenwoners) kunnen nog steeds de energietoeslag opvragen bij de gemeente. Ga naar de website van de gemeente en klik op energietoeslag. Lukt dit niet, vraag hulp bij de bibliotheek.

Vergelijkbare berichten