NIEUWS VAN ABOS 10 JULI 2O22

Film voor thuisblijvers  

woensdag  20 juli, aanvang 13.30 uur, wordt de film ‘The Defiant Ones’ vertoond. The Defiant Ones is een Amerikaanse film van Stanley Kramer met in de hoofdrollen Tony Curtis en Sidney Poitier. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]De film is gebaseerd op een verhaal van Nedrick Young en gaat over twee gevangenen, een blanke en een Afro-Amerikaan, die aan elkaar zijn geketend en na een ongeluk weten te ontsnappen. De film deed het goed in de bioscopen en kreeg acht Oscarnominaties. Entree is één euro. Koffie en thee zijn gratis. Zaal open 13.00 uur. 

 

De spreuk van de week

Overleg met je hoofd, beslis met je hart.

 

Wijsheid van de week

Wie niet vertrekt kom ook nooit aan!

 

Nieuwe leden  

Nog meer leden graag ! U weet het: voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt minder contributie voor dit jaar.

 

Grote uitdagingen voor ouderenzorg

De ouderenzorg staat weer in de belangstelling. Minister Helder heeft haar visie gegeven op hoe de vergrijzingsproblematiek moet worden aangepakt. De visie komt neer op meer zelfzorg, meer elektronica en meer zorg van de buren. Hoe realistisch is dit? De minister zet een stop op meer verpleeghuisbedden en wil dat er duizenden seniorenwoningen worden gebouwd al dan niet in clustervormen. Ouderenorganisaties zetten vraagtekens bij dit plan. Het staat leuk op papier, maar de praktijk is weerbarstig. Lees de bijlagen: grote uitdagingen ouderenzorg in de toekomst en de column van een huisarts over de plannen van de minister.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje. Hij heeft al verschillende mensen geholpen. Aarzel dus niet.  

 

Aarzel niet en teken de petitie ‘Pas de pensioenwet aan’ vandaag nog!

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarom: teken de petitie www. pas de pensioenwet aan!  Klik op www.pasdepensioenwetaan.nl

 

Aardbeien zijn heel gezond

Aardbeien staan op de vijfde plek van meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Aardbeien bevatten weinig calorieën. Een schaaltje gevuld met 100 gram van deze overheerlijke zomerkoninkjes bevat slechts 29 kilocalorieën. En zo heeft u ook alweer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen.

In deze lekkere rode vruchtjes zit een grote hoeveelheid vitamine C; op de kiwi na het meeste van alle vruchten. Dit is goed voor uw weerstand, uw huid en haar en helpt mee verkoudheid te bestrijden. Bovendien is vitamine C een antioxidant. Deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam geneutraliseerd worden.

Aardbeien zijn een goede bron van kalium. Kalium is belangrijk voor een goede bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Ook is het belangrijk voor een goede spiersamentrekking en geleiding van de zenuwprikkels.

 

Vergelijkbare berichten