NIEUWS VAN ABOS 25 JULI 2022

 Woordje van de voorzitter  

Ik fietste eens langs groene weiden en boerderijen en een oostenbries bracht de geur van veldbloemen mee. Ik stapte af. Mijn ogen zagen koeien in de wei blaarkoppen, koeien met zwarte vlekken rond de ogen en in mijn ooghoek zag ik een blauwe overall naderen. [responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”]De boer glimlachte. ‘Weet u hoeveel stuks ik heb?’ Stuks, zegt u? Volgens mij zijn het koeien, geen fruit. De boer moest weer lachen. Die gevatheid verraste hem. ‘Mag ik u wat vragen?’ De boer knikte.  – ‘Weet u ook hoe ze heten?’ De boer knikte. ‘Die koe daarginds heet Annegien.’ ‘En die daar dan?, vroeg ik. ‘Die heet Annegien twee. Dan kan ik me niet vergissen.’ ‘En die koe daar in de verte’. ‘Dat is Annegien drieëndertig.’ Ik zag een vrouw naderbij komen. ‘Is dat uw vrouw?’ ‘Ja, dat is mijn eega’.  ‘Mag ik mij voorstellen mevrouw. Ik heet Eugeen. ‘’Wat een mooie naam. Ik heet Annegien.’

 

Nieuwe leden  

Nog meer leden graag! Ze kunnen gratis meedoen met onze uitjes. Dit is een tip. U weet het: voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt minder contributie voor dit jaar.

 

Energietoeslag

Senioren met AOW en een klein pensioentje komen in aanmerking voor de energietoeslag van 800 euro. Hiervoor moet je naar de website van de gemeente Schagen en het aanvraagformulier invullen. Vindt u dit moeilijk? Ga naar de bibliotheek en vraag om hulp bij het Informatiepunt van de Overheid.

 

Nieuwsbrief Koepel Gepensioneerden

Nieuwsbrief nr. 33 gaat in op een artikel in de Telegraaf waarin staat dat de pensioenen de inflatie niet kunnen bijbenen en dat dit betekent dat voor gepensioneerden het koopkrachtverlies van de afgelopen jaren niet meer in te lopen is. Na eerst jarenlang gehoord te hebben dat (volledige) indexatie ‘volgens de regels niet kon’, is nu de boodschap dat het er niet inzit omdat pensioenfondsen ‘geld achter de hand willen houden’ in verband met de overgang naar het nieuwe stelsel. Lees de bijlage.

 

Oplichters

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters: een valse e-mail namens ‘DigiD’ doet momenteel de ronde. En nu is dat op zich niks nieuws, het feit dat er in deze mail een QR-code staat, is dat wél. Hoe herken je deze ‘DigiD’-phishingmail en waar moet je op letten? De mail komt van ‘DigiD Nederland’, heeft als onderwerpregel ‘Aanvullende informatie’ en in de kop van de mail staat ‘DigiD Assessment ICT-beveiliging’. Er wordt een verhaal opgehangen over onvolledig ingediende persoonsgegevens die aan jouw e-mailadres gekoppeld zijn. Om die reden moet je je contactgegevens even bijwerken, want: “Het is essentieel voor instanties en gemeentes om uw volledige gegevens bij ons op te kunnen vragen indien nodig.” Tot zover klinkt het als de welbekende oplichtingstruc. Er is iets aan de hand, er is sprake van enige urgentie en jij moet actie ondernemen om te voorkomen dat het één en ander in de soep loopt. Staat er een link in de mail, dan leidt deze in praktisch alle gevallen naar een nepsite. Vul je daar bepaalde inloggegevens in, zoals voor internetbankieren? Dan gaan oplichters met jouw geld aan de haal: het geld wordt razendsnel weggesluisd en je hebt al snel het nakijken.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje. Hij heeft al verschillende mensen geholpen. Aarzel dus niet.  

 

Aarzel niet en teken de petitie ‘Pas de pensioenwet aan’ vandaag nog!

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarom: teken de petitie www. pas de pensioenwet aan!  Het aantal ondertekeningen bedraagt nu ruim 50.000. Klik op www.pasdepensioenwetaan.nl

 

Huurhuis en u overlijdt

Hoe lang mag je in een huurhuis blijven na het overlijden van je moeder? U mag als meerderjarige inwonende wees (18 t/m 27 jaar) in de huurwoning van uw overleden ouder(s) blijven wonen. Voorwaarde is dat de woning bij de grootte van uw huishouden en inkomen moet passen. Is de woning bijvoorbeeld te groot of te duur? Dan mag u maximaal 2 jaar in uw ouderlijke woning blijven wonen.

Kan een volwassen kind medehuurder worden?

Soms komt het voor dat een kind medehuurder kan worden. Het inwonend kind moet in ieder geval minimaal 35 jaar oud zijn en zijn hele leven staan ingeschreven op het adres van zijn ouders. Daarnaast moet er ook worden aangetoond dat het kind een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voert met zijn ouders.

Vergelijkbare berichten