E-bikedag

Heeft u zich al aangemeld bij de Fietsersbond? Samen met deze bond organiseert de SBOS op vrijdag 30 september een e-bike-dag. Waarom deze dag? Er gebeuren vaak ongelukken met e-bikes. Hierbij zijn dikwijls ouderen betrokken. De vraag is: hoe kun je veilig rijden op een e-bike? Op deze e-bike dag komt u aan uw trekken.[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Lees me voor”] Er wordt die dag informatie gegeven over de e-bike. Er is aandacht voor nieuwe verkeersregels, de techniek van de elektrische fiets, de accu, soorten aandrijving en de snelheid van de e-bike. Er wordt verteld over het gebruik van accessoires zoals helm en spiegels. Een rijwielhandelaar is aanwezig voor het geven van tips. Behalve theorie krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid om op een parcours enkele fietsoefeningen te doen.  Een docent komt kijken naar de motoriek van de deelnemers en doet oefeningen om beter te kunnen (achter)omkijken. Locatie wordt nog bekend gemaakt. Raadpleeg de berichten in de pers en de websites van SBOS en de Fietsersbond Noord Holland. U moet zich wel van te voren aanmelden. Dit kan bij de Fietsersbond, bel (0224) 29 69 26 of mail naar noordkop@fietsersbond.nl    Er kunnen nog deelnemers bij. U bent welkom op 08.45 in de kantine van United Schagen. De koffie staat voor u klaar!

Vergelijkbare berichten